Lekkage waterleiding opsporen.

Een lekkage door een waterleiding kan zorgen voor veel schade omdat het een druk leiding betreft welke continue onder druk staat. Niet altijd hoeft de schade duidelijk zichtbaar te zijn. De leiding kan gelegen zijn in een begane grondvloer waarbij een groot deel van het lekwater verdwijnt of is er gewoonweg sprake van een minimaal lek. Ook kan er sprake zijn van een warmte lek warm waterleiding. Bij een warmte lek zal er vaak enkel lekkage zijn bij tapvraag van warmwater of direct hierna.
Stopt de lekkage na enige tijd nadat de hoofdafsluiter is gesloten dan kan de oorzaak gelegen zijn in de waterleiding. Let echter op bij het sluiten van de waterleiding worden ook geen afvoeren meer gebruikt of andere lekkage gevoelige details.
Is er sprake van een groot lek in de waterleiding dan is dit te zien op de (recente) watermeter. De verbuik indicatoren zullen blijven draaien of is dit zichtbaar na enige tijd. Voor een juist beeld is het sluiten van stopkranen toiletten en wasapparatuur aan te bevelen.

lekdetectie waterleidingKMZ Lekdetectie  voert standaard bij ieder lekkage onderzoek een schadeloze druktest waterleidingen uit waarbij komt vast te staan of de waterleidingen drukhoudend zijn. Is er sprake van drukverlies dan zullen wij verder onderzoek uit voeren naar de exacte locatie van het lek in de waterleiding. Veelal gebeurt dit met een traceergasdetectie en wordt het verloop van de leidingen en vloeren in kaart gebracht. Bij een lekkage warm waterleiding zullen ook warmtebeeld camera’s worden ingezet.
Zijn de leidingen gelegen in leidingkokers of anders weggewerkt in holle ruimten als een koof zullen wij hiervoor een camera inspectie uitvoeren in deze ruimten.

KMZ Lekdetectie spoort de oorzaken en van een lekkage op maar tevens de leklocatie. De lekkage onderzoeken worden breek en hak vrij uitgevoerd. Na het onderzoek zal de meettechnicus u informeren over de te nemen herstel maatregelen. Daags na het onderzoek krijgt u een geheel gedocumenteerd verslag voorzien van foto opnamen welke u aan uw verzekeringsmaatschappij en herstellend installateur kunt overleggen. Voor meer informatie of een geheel vrijblijvend offerte kunt u ons contactformulier invullen of  bellen met ons landelijke service nummer.

Drukmetingen waterleiding en leiding verloop.

Wilt u enkel uw waterleiding op drukverlies gecontroleerd hebben of het verloop hiervan weten zonder een geheel lekdetectie onderzoek neemt u dan contact met ons op.

Terrein waterleidingen.

Terreinleidingen zijn leidingen welke zich buiten pand bevinden. Buiten de leidingen van het waterbedrijf betreft het hier vaak leidingen naar bijgebouwen of leidingen op vakantieparken of volkstuincomplexen.
KMZ Lekdetectie is door ervaring gespecialiseerd in het opsporen van lekkage in terreinleidingen. Graag verstrekken wij u referentie materiaal over lekkage onderzoeken naar terreinleidingen. Contact

lekkage warm waterleiding

Lekkage lekdetectie

voorkom onnodige schade

 • Druktest waterleiding
 • Opsporen lekkage
 • Leidingen opsporen
 • waterschade drogen
 • Advies voor herstel

Landelijke lekdetectie met spoed service dienst

Telefoonnummer 030 – 202 73 79

Offerte formulier

KMZ Lekdetectie & Droogtechniek

KMZ lekdetectie en droogtechniek is specialist op het gebied van lekkage, vochtproblemen en klimaat oplossingen.
Service zoals wij die ook verwachten met een landelijke dekking. Wilt u meer informatie over onze diensten lees dan verder op onze website of neem vrijblijvend contact op. Onderzoeken voeren we onafhankelijk uit voor zowel particulieren al professionals.

Voordelen KMZ Lekdetectie

  • Opsporen van lekkage oorzaak
  • Gericht herstel van schade
  • Voorkomen van onnodige gevolg schade
  • Kosten besparend en gunstige tarieven
  • Landelijke spoed service

Informatie en lekdetectie nieuws :

Endoscoop lekkage inspectie

  Endoscoop lekkage inspectie Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten. Endoscopische camera inspecties [...]

Lekdetectie in nieuwbouw appartement

Lekdetectie in nieuwbouw appartement Van een van onze vaste opdrachtgevers is een opdracht binnen gekomen om een lekkage op te [...]

 • badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie Lekkage van de badkamer is veruit de meest voorkomende lekkage bij particulieren woningen. Gezien de vaak luxe [...]