Lekkage standleiding opsporen.

Een standleiding is simpelweg de verticale (staande) leiding in woningen of complexen. Vaak is er sprake van meerdere standleidingen als afvoer van vuilwater en een afvoer van hemelwater (regenwater). Ook is er sprake van de ontluchting riolering en bij appartementen een standleiding voor rookgassen, aanvoer verse lucht en afvoer van een mechanische ventilatie. De standleidingen worden tijdens de bouw weg gewerkt in zogenaamde leidingkokers.

Een lekkage van standleidingen leidt vaak tot lekkage over meerdere verdiepingen en kan meerdere oorzaken hebben. Natuurlijk is het van belang eerst vast te stellen welke standleiding leidt tot lekkage om vervolgens de exacte locatie te bepalen.
Middels verschillende technieken als infrarood, vochtmetingen en kleurstoffen is te bepalen op welke verdieping en welke standleiding de lekkage zich voordoet. Aansluitend of direct kan middels camera’s in de standleidingen en in de leidingkokers een onderzoek worden uitgevoerd om de lek locatie vast te stellen.

Een lekdetectie onderzoek door KMZ Lekdetectie voorkomt onnodig hak en breekwerk op verschillende verdiepingen en overlast voor bewoners.
Nadat de oorzaak en locatie van de lekkage is vastgesteld zal herstel worden uitgevoerd. Soms moet een wand of leidingkoker worden opengebroken maar afhankelijk van de situatie is bijvoorbeeld ook relining mogelijk. Onze meettechnici maken een onderzoeksverslag met bevindingen en een advies voor herstel. Vraag vrijblijvend naar mogelijkheden en offerte.

KMZ Lekdetectie
T : 030 – 202 73 79 (24/7 gratis bereikbaar)
E : lek@kmz.nl

Contact mail formulier –>

 • lekkage standleiding opsporen

KMZ Lekdetectie & Droogtechniek

KMZ lekdetectie en droogtechniek is specialist op het gebied van lekkage, vochtproblemen en klimaat oplossingen.
Service zoals wij die ook verwachten met een landelijke dekking. Wilt u meer informatie over onze diensten lees dan verder op onze website of neem vrijblijvend contact op. Onderzoeken voeren we onafhankelijk uit voor zowel particulieren al professionals.

Voordelen KMZ Lekdetectie

  • Opsporen van lekkage oorzaak
  • Gericht herstel van schade
  • Voorkomen van onnodige gevolg schade
  • Kosten besparend en gunstige tarieven
  • Landelijke spoed service

Informatie en lekdetectie nieuws :

Endoscoop lekkage inspectie

  Endoscoop lekkage inspectie Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten. Endoscopische camera inspecties [...]

Lekdetectie in nieuwbouw appartement

Lekdetectie in nieuwbouw appartement Van een van onze vaste opdrachtgevers is een opdracht binnen gekomen om een lekkage op te [...]

 • badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie Lekkage van de badkamer is veruit de meest voorkomende lekkage bij particulieren woningen. Gezien de vaak luxe [...]