Van een vaste opdrachtgever ontvingen wij een melding over schade aan de wanden van een leidingkoker in de badkamer. Onduidelijk bij aanvang van het onderzoek is of er sprake is van een afvoer lekkage of andere oorzaak. Tijdens het lekdetectie onderzoek heeft de meettechnici diverse meettechnieken gebruikt om tot de oorsprong van de lekkage te komen. Door gebruik van de diverse meettechnieken bleek de oorzaak van het vochtprobleem afkomstig te zijn van de afvoer van de inloopdouche. Door de kleurstof analyse was duidelijk dat de afvoer de veroorzaker was van het vochtprobleem maar nog niet duidelijk was de exacte locatie. Door gebruik te maken van een endoscopie inspectie is de afvoer van binnen gecontroleerd en kon hierbij de exacte locatie worden aangegeven. Van het gebrek in de afvoer en oorzaak van lekkage is een opname gemaakt die opgenomen is in de rapportage. De rapportage geeft duidelijkheid voor verzekeringsmaatschappijen en herstellend installateur. Door het onderzoek is onnodig hak en breekwerk voorkomen.

scheur-afvoer

De meettechnicus van Klimarent Lekdetectie heeft tijdens het onderzoek diverse technieken ingezet voor het opsporen van de afvoer lekkage :

  • Drukverlies-test
  • Diélektrisch meetprocedé
  • Riool-camera/ endoscopie
  • Kleurstof analyse

Naast genoemde technieken kan bij een afvoer lekkage gebruik gemaakt worden van rookproeven of infrarood onderzoek. Lees meer over diverse technieken welke worden toegepast tijdens een lekdetectie onderzoek op onze website of neem bij lekkage contact met ons op.