Koudebruggen zijn duur…

Je ziet en voelt ze niet maar kunnen er wel degelijk zijn. Koudebruggen, de vaak onzichtbare vijand van je energierekening en kunnen leiden tot vocht overlast of zaken als schimmelvorming.
Door moderne technieken en bouwkundige kennis zijn koudebruggen vandaag wel inzichtelijk te verkrijgen. Een veel toegepaste techniek is het infrarood onderzoek. Bij een onderzoek naar koudebruggen door KMZ Lekdetectie gaan we echter verder dan enkel een infrarood / thermische opname. Bij een spouwmuur bijvoorbeeld voeren we camera inspectie uit en middels uitgebreid vocht en lucht onderzoek komen risico’s van vochtschade naar voren.

Wat zijn koudebruggen?

Een koudebrug is een gebrek in constructies waardoor binnen warmte makkelijk zijn weg vindt naar buiten. Ook andersom met kans op vochtoverlast tot gevolg. Feitelijk is er sprake van een brug van binnen naar buiten of andersom.

Schade en Koudebruggen?

 • Warmteverlies omdat warmte erdoor kan ontsnappen naar buiten en omdat de koude ingang vindt in de woning.
 • Condensvorming op koude vlakken met kans op schimmel tot gevolg
 • Vorstschade / lekkage

Oplossen van een koudebrug.

Bij koudebruggen is het isoleren vaak een oplossing. Eenvoudige koudebruggen kunnen worden verwijderd. Ook een betere vochthuishouding in de woning kunnen problemen door aanwezige koudebruggen voorkomen. Tijdens een koudebrug onderzoek worden problemen inzichtelijk en kan beste maatregel worden bepaald.

Lees meer over koudebruggen op onze blogpagina. Voor een koudebrug onderzoek kunt u contact met ons opnemen voor een landelijke en vrijblijvende offerte.

 • koudebrug opsporen
 • koudebruggen

KMZ Lekdetectie & Droogtechniek

KMZ lekdetectie en droogtechniek is specialist op het gebied van lekkage, vochtproblemen en klimaat oplossingen.
Service zoals wij die ook verwachten met een landelijke dekking. Wilt u meer informatie over onze diensten lees dan verder op onze website of neem vrijblijvend contact op. Onderzoeken voeren we onafhankelijk uit voor zowel particulieren al professionals.

Voordelen KMZ Lekdetectie

  • Opsporen van lekkage oorzaak
  • Gericht herstel van schade
  • Voorkomen van onnodige gevolg schade
  • Kosten besparend en gunstige tarieven
  • Landelijke spoed service

Informatie en lekdetectie nieuws :

Endoscoop lekkage inspectie

  Endoscoop lekkage inspectie Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten. Endoscopische camera inspecties [...]

Lekdetectie in nieuwbouw appartement

Lekdetectie in nieuwbouw appartement Van een van onze vaste opdrachtgevers is een opdracht binnen gekomen om een lekkage op te [...]

 • badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie Lekkage van de badkamer is veruit de meest voorkomende lekkage bij particulieren woningen. Gezien de vaak luxe [...]