Kelder lekkage opsporen.

Een lekkende kelder is onbruikbaar en geeft naast ergernis ook overlast. Ook kan een lekkage van de kelder leiden tot aantasting van gehele constructie. In principe dient een kelder waterdicht te zijn gerealiseerd. Tijdens de bouw wordt rekening gehouden met de keuze van betonsoort, de verdichting van beton en toepassingen van specifieke details als kimblik of aanstorten van een sponning voor opgaand gevelwerk.
Is er sprake van een recente betonkelder dan kan er sprake zijn van uitvoeringsfouten voor opgaand gevelwerk, het niet toepassen van kimblik of beton stortfouten m.b.t. de verdichting van details. Oudere vaak gemetselde kelders krijgen gebreken door haar leeftijd afhankelijk van haar uitvoering of externe factoren als toename grondwater of lekkage van leidingen in het zandbed rondom de kelder.

Door de lekkage oorzaak te achterhalen kunnen maatregelen worden genomen om de kelder weer in bruikbare staat te brengen. Middels diverse onderzoek apparatuur wordt een inzicht verkregen in de vochtlasten en constructie. Door bouwkundige kennis en ervaring wordt de oorzaak bepaald van de lekkage. Is er sprake van externe factoren die zorgen voor een extra waterlast tegen de kelder of in de kelder zullen wij deze onderzoeken. Voorbeelden hiervan zijn lekkage in afvoeren of drukleidingen zoals CV of waterleidingen.
Veelal is het afdichten van kelders specialistisch werk en kostbaar. Door deze hoge kosten is het zaak de juiste oorzaak van de kelder lekkage te achterhalen en u te informeren of de te nemen maatregelen en juist niet te nemen maatregelen. Sommige kelder afdichtingsmaatregelen kunnen leiden tot andere vocht problemen of lekkage op andere locaties. Voorkom van regen in de drup tegen hoge kosten.
Neem contact op voor vragen, extra informatie of vrijblijvende offerte.

T : 030 – 202 73 79 (24/7  bereikbaar)
E : lek@kmz.nl

 • kelder lekkage onderzoek

KMZ Lekdetectie & Droogtechniek

KMZ lekdetectie en droogtechniek is specialist op het gebied van lekkage, vochtproblemen en klimaat oplossingen.
Service zoals wij die ook verwachten met een landelijke dekking. Wilt u meer informatie over onze diensten lees dan verder op onze website of neem vrijblijvend contact op. Onderzoeken voeren we onafhankelijk uit voor zowel particulieren al professionals.

Voordelen KMZ Lekdetectie

  • Opsporen van lekkage oorzaak
  • Gericht herstel van schade
  • Voorkomen van onnodige gevolg schade
  • Kosten besparend en gunstige tarieven
  • Landelijke spoed service

Informatie en lekdetectie nieuws :

Endoscoop lekkage inspectie

  Endoscoop lekkage inspectie Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten. Endoscopische camera inspecties [...]

Lekdetectie in nieuwbouw appartement

Lekdetectie in nieuwbouw appartement Van een van onze vaste opdrachtgevers is een opdracht binnen gekomen om een lekkage op te [...]

 • badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie Lekkage van de badkamer is veruit de meest voorkomende lekkage bij particulieren woningen. Gezien de vaak luxe [...]