Datalogger luchtkwaliteit

Meten is weten… snelle inzage in bewoners klachten met een datalogger.

Een gezond binnenklimaat verhoogd wooncomfort en verminderd klachten van bewoners. Een gezond binnenklimaat wordt behaald door een behaaglijke temperatuur en goede luchtkwaliteit. Met name met de luchtkwaliteit is het nog vaak slecht gesteld. Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot schade als vocht, muffe lucht en / of schimmel.

Vele oorzaken kunnen zorgen voor een slechte luchtkwaliteit. Gebreken van bouwkundige aard, isolatie technische fouten of lekkage kunnen bijdrage aan een slechte binnenklimaat in de woning. In veel gevallen zijn oorzaken echter ook terug te herleiden op bewonersgedrag.

Indicatoren voor een goede luchtkwaliteit zijn onder andere de relatieve luchtvochtigheid (Rv waarde) en hoeveelheid Co2 in de lucht. Co2 ontstaat door o.a. ademen van mens en dier maar ook bij bijvoorbeeld koken op gas. De Rv waarde geeft de hoeveelheid waterdamp in % weer aanwezig in dampvorm in de lucht. Foutieve Rv waarden leiden tot condens en mogelijk schimmel

KMZ lekdetectie bepaald met lekkage onderzoeken of er sprake is van bouwkundige of leiding technische lekkage oorzaken. Lekdetectie onderzoeken worden uitgevoerd met nieuwste technieken door ervaren (bouwkundige) meettechnici. Bij afwezigheid van lekkage zal  een verdergaand  luchtkwaliteit onderzoek worden uitgevoerd. Tijdens gesprekken met bewoners  en metingen komt vast te staan of er mogelijk sprake is van te gering ventileren of andere bewoners afhankelijke oorzaken. Deze onderzoeken zijn moment opnamen en zijn in veel gevallen afdoende om oorzaken inzichtelijk te verkrijgen. Meerwaarde geven onze dataloggers welke KMZ snel kan plaatsen zonder overlast voor bewoners.

Onze nieuwste gekalibreerde dataloggers (data recorders) slaan op verschillende tijdstippen meetgevens nauwkeurig op gedurende een langere periode. Na uitlezen of direct monitoren van de datalogger luchtkwaliteit op afstand wordt inzichtelijk hoe waarden zoals onder andere relatieve luchtvochtigheid en CO2 zich gedurende de dag en nacht ontwikkelen.
De combinatie van gelogde data en bevindingen tijdens een bouwkundige analyse kan de oorzaak van klachten worden bepaald. Van onderzoeken en data zal een verslag worden opgesteld met advies voor een verbetering van het binnenklimaat.

Datalogging voor professionals

Meten is weten…. Een lekdetectie en luchtkwaliteit onderzoek door KMZ lekdetectie ontlast uw organisatie van bewoners klachten en geeft u inzicht in de staat en gebruik van uw bezit. De klachten van bewoners geven woningbeheerders belasting in klachtafhandeling en negatieve uitingen via kanalen als media en externe organisaties . Voor meer informatie, mogelijkheden en test metingen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

datalogger luchtkwaliteit en binnenklimaat

Meten is weten met dataloggers :

 • Luchtkwaliteit
 • Vochtoverlast
 • Schimmel in de woning
 • Condens problemen
 • Controle ventilatie
 • Stankoverlast en muffe lucht

KMZ Lekdetectie & Droogtechniek

KMZ lekdetectie en droogtechniek is specialist op het gebied van lekkage, vochtproblemen en klimaat oplossingen.
Service zoals wij die ook verwachten met een landelijke dekking. Wilt u meer informatie over onze diensten lees dan verder op onze website of neem vrijblijvend contact op. Onderzoeken voeren we onafhankelijk uit voor zowel particulieren al professionals.

Voordelen KMZ Lekdetectie

  • Opsporen van lekkage oorzaak
  • Gericht herstel van schade
  • Voorkomen van onnodige gevolg schade
  • Kosten besparend en gunstige tarieven
  • Landelijke spoed service

Informatie en lekdetectie nieuws :

Endoscoop lekkage inspectie

  Endoscoop lekkage inspectie Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten. Endoscopische camera inspecties [...]

Lekdetectie in nieuwbouw appartement

Lekdetectie in nieuwbouw appartement Van een van onze vaste opdrachtgevers is een opdracht binnen gekomen om een lekkage op te [...]

 • badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie Lekkage van de badkamer is veruit de meest voorkomende lekkage bij particulieren woningen. Gezien de vaak luxe [...]