Dak lekkage opsporen.

Bij platte of vlakke daken is de oorzaak soms meters verder gelegen van de locatie waar de lekkage zich laat zien of er sprake is van vochtschade. Deze situatie wordt veroorzaakt door de dakvloer opbouw van beton, de aanwezigheid van isolatie of folielagen als dampremmer. Bij het opsporen van een dak lekkage is kennis nodig  van dakconstructies en aangelegen bouwkundige constructies als kozijnen, dakopbouw, schoorstenen of ander opgaand gevelwerk. Meer over dakconstructies leest u op onze nieuws en blog site.

Een bijkomende omstandigheid welke een lekkage dakbedekking opsporen kan belemmeren is de aanwezigheid van grind ballastlagen, tegels of groen. Ondanks belemmerende omstandigheden zijn er  technieken om een lekkage dakbedekking op te sporen. De mogelijkheden van deze technieken zijn afhankelijk van het soort dak en soort dakbedekking.

KMZ Lekdetectie is gespecialiseerd in het opsporen van dak lekkage. We beschikken over de modernste apparatuur en ervaren meettechnici met een bouwkundige achtergrond. Bij aanvang van een onderzoek zal worden geanalyseerd of er sprake is van een lekkage dakbedekking of dat er mogelijk ook andere oorzaken kunnen zijn. Technieken voor het opsporen van de lekkage dakbedekking zijn o.a. :

Impulsstroom techniek

Het dakvlak wordt onder stroom en water gezet waarna middels geavanceerde techniek de leklocatie kan worden bepaald. De stroom via de leklocatie aarde willen zoeken wat vervolgens meetbaar is.

Rookproeven

Onder druk wordt rook onder het (geïsoleerde) dak gebracht. Gebreken kunnen zichtbaar worden in dakbedekking maar eveneens in aansluitingen als dak opstanden of aansluitingen met gevelwerken.

Traceergasdetectie

Een traceergas onder de dakbedekking zal ontsnappen via de lek locatie. Middels gevoelige apparatuur kan de traceergas worden opgespoord en daarmee de daklekkage.

Infrarood controle

Afhankelijk van de opbouw dakconstructie kan middels infrarood worden bepaald waar de afwijkingen in het dak aanwezig zijn.

Kleurstof analyse

Middels verschillende kleurstoffen kunnen verschillende delen in het dakvlak worden gecontroleerd op lekkage of om te bezien of er sprake is van lekkage in hemelwaterafvoeren of geveldelen.

KMZ Lekdetectie
T : 030 – 202 73 79 (24/7 gratis bereikbaar)
E : lek@kmz.nl

Contact mail formulier –>

 • plat dak lekkage

KMZ Lekdetectie & Droogtechniek

KMZ lekdetectie en droogtechniek is specialist op het gebied van lekkage, vochtproblemen en klimaat oplossingen.
Service zoals wij die ook verwachten met een landelijke dekking. Wilt u meer informatie over onze diensten lees dan verder op onze website of neem vrijblijvend contact op. Onderzoeken voeren we onafhankelijk uit voor zowel particulieren al professionals.

Voordelen KMZ Lekdetectie

  • Opsporen van lekkage oorzaak
  • Gericht herstel van schade
  • Voorkomen van onnodige gevolg schade
  • Kosten besparend en gunstige tarieven
  • Landelijke spoed service

Informatie en lekdetectie nieuws :

Endoscoop lekkage inspectie

  Endoscoop lekkage inspectie Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten. Endoscopische camera inspecties [...]

Lekdetectie in nieuwbouw appartement

Lekdetectie in nieuwbouw appartement Van een van onze vaste opdrachtgevers is een opdracht binnen gekomen om een lekkage op te [...]

 • badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie

Badkamer lekkage lekdetectie Lekkage van de badkamer is veruit de meest voorkomende lekkage bij particulieren woningen. Gezien de vaak luxe [...]